Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Játszótéri egészség

Kislányom, Anna, nehezen viselte, hogy három éves korában panellakásba költöztünk a kertes családi házunkból. A játszótér közelsége volt a legfőbb csalagatóerőm, ugyanis imádott a játszótéren lenni. 

Délutánonként, - tavasztól-őszig, - mindig a játszótéren voltunk. Volt a közelben három is, úgyhogy választhattunk, ha az egyiket megunta átmehettünk a másikra. Ilyenkor tolta a kis műanyag talicskáját, benne a homokozó játékaival.

Én kissé már vénnek számítottam a fiatal anyukák között, de kislányonyom nagyon barátkozó volt, kiszemelt magának egy-egy "áldozatot", és őt követte mindenhová, azt csinálta, amit a másik gyerek, míg végül azt vettem észre már együtt játszanak. Az anyukák persze beszélgettek egymással. 

Nem vagyok egy tipikus játszótéri anyuka, mert féltésből, -  vagy nem tudom miért, - mint egy szöcske, vagy gazella, én oda ugrottam, vagy oda szaladtam ahol az én édes kislányom volt. Ha csúszdázott, ott voltam, ha hintázott, ott voltam, ha homokozott, ott voltam, míg a többi anyuka nyugodtan engedte a gyermekét egyedül mindenfelé. 

Kislányom a homokozóba telepedett le. 

Építettek a gyerekek, jól el voltak egymással, amikor egyszer csak előkerült a chips-es zacskó. Az anyuka megbontotta, a gyermeke vett belőle, és ette... Az én kislányomat is megkínálták, persze kellett neki is.  Odahívtam Annát, hogy fertőtlenítő kendővel megtöröljem homokos kezecskéit. A többi gyerek persze homokos kézzel belenyúlt a zacskóba és ették a chips-et. Utána homokoztak tovább. A következő kínálásnál Anna is odament a chips-et tartó anyukához, belenyúlt a tasakba, kivette a chips-et és beletömte a szájacskájába...

Nekem először kigúvadtak a szemeim,  majd elsápadtam, utána szerintem zöldültem, meg lilultam is, hogy az én gyeremekem a homokos kezéből olyan jóízűen falatozik, hogy csak na! Elgondoltam, hogy hány macska vagy kutya pisilt bele a homokozóba, hány patkány futkosott benne az éjjel, és az én féltve őrzött lánykám szája tele van a homokos chips-el...

De miért csak nekem jelentett ez problámát? Miért engedte ezt meg a többi anyuka? Tudom, hogy valamennyi koszt meg kell ennünk, de nekem ez nem tetszik. Többször is volt ilyen eset a játszótéren, de ezen a nyáron nem fogom engedni, hogy homokos kézzel egyen Anna, még ha engem tartanak majd a leghülyébb, leghisztisebb anyukának is a játszótéren.

alányitamara

0 Tovább

Segítség!!! Fogyókúrázok!

Segítség!!! Fogyókúrázok!

2. rész

További ötleteimmel is szerettem volna segíteni Elvira barátnőm fogyókúráját, ezért átnéztem az apróhírdetéseket, hogy keressek neki egy használt, de még jó állapotú szobabiciklit. Már láttam magam előtt, ahogy tekeri a biciklit, úgy nőnek a kilométerek a számlálón, és úgy tűnnek el a kilók barátnőmről. Kifogást nem találhatott a bicikli ellen. Ki sem kell mozdulnia otthonról, nem szólják meg, mert ami négy fal között történik, arról nem tud senki. Kivéve, ha nem csicsergi el senkinek. 

Étkezés átalakítása és szobabicikli. Ez lett a fogyókúrája alapja.

Napi étrendje: 

Reggeli: 4 dkg graham kenyér, 3 dkg párizsi, light margarin

Tízórai: 4 db abonett, másfél dl tejeskávé

Ebéd: csontleves (kevés tésztával), sonkás brokkoli

Sonkás brokkoli recept

Enyhén sós vízben megfőzök 45 dkg brokkolit. Vigyázok, hogy ne essen szét. Leszűröm.(Főzőléből 2 evőkanállal félre teszek.) Finomra vágok 1 fej hagymát, elkeverem a főzőlével, 2 evőkanál ecettel és 1 teáskanál olívaolajjal. 1 db tojást keményre főzök és felkockázom. Sonkát csíkokra vágok és az egészet összekeverem.

Uzsonna: 20 dkg alma, 2 db korpovit keksz

Vacsora: 1 db korpás zsemlye, light sajt, csirkemell sonka, fél paradicsom

A reggelire evett 3 dkg párizsitől Elvira nevetőgörcsöt kapott. 

Sikerül találnom szobabiciklit is, és titokban még azt is reméltem, hogy az eladóban megtalálom Elvira számára a tökéletes férfit, aki hozzásegíti a tökéletes alak eléréséhez. Egy nagy áruház parkolójában beszéltük meg, hogy megnézhetem megfelel-e a bicikli, no és persze a pasi...

Szobabiciklivel a csomagtartómban indultam haza, sajnos a férfi a nem megfelelő kategóriába tartozott. Három gyerek ugrált az autójában.

Elvira megörült a szobabiciklinek, tekerte naponta többször is, de közben nagyon éhes volt...

Holnap elviszem színházba...

0 Tovább

alányitamara

blogavatar

Fogyókúrás történet, receptekkel és étrenddel. Lesznek még történetek gyerekekről, felnőttekről, szerelemről, az életről.

Utolsó kommentek