Segítség!!! Fogyókúrázok!

2. rész

További ötleteimmel is szerettem volna segíteni Elvira barátnőm fogyókúráját, ezért átnéztem az apróhírdetéseket, hogy keressek neki egy használt, de még jó állapotú szobabiciklit. Már láttam magam előtt, ahogy tekeri a biciklit, úgy nőnek a kilométerek a számlálón, és úgy tűnnek el a kilók barátnőmről. Kifogást nem találhatott a bicikli ellen. Ki sem kell mozdulnia otthonról, nem szólják meg, mert ami négy fal között történik, arról nem tud senki. Kivéve, ha nem csicsergi el senkinek. 

Étkezés átalakítása és szobabicikli. Ez lett a fogyókúrája alapja.

Napi étrendje: 

Reggeli: 4 dkg graham kenyér, 3 dkg párizsi, light margarin

Tízórai: 4 db abonett, másfél dl tejeskávé

Ebéd: csontleves (kevés tésztával), sonkás brokkoli

Sonkás brokkoli recept

Enyhén sós vízben megfőzök 45 dkg brokkolit. Vigyázok, hogy ne essen szét. Leszűröm.(Főzőléből 2 evőkanállal félre teszek.) Finomra vágok 1 fej hagymát, elkeverem a főzőlével, 2 evőkanál ecettel és 1 teáskanál olívaolajjal. 1 db tojást keményre főzök és felkockázom. Sonkát csíkokra vágok és az egészet összekeverem.

Uzsonna: 20 dkg alma, 2 db korpovit keksz

Vacsora: 1 db korpás zsemlye, light sajt, csirkemell sonka, fél paradicsom

A reggelire evett 3 dkg párizsitől Elvira nevetőgörcsöt kapott. 

Sikerül találnom szobabiciklit is, és titokban még azt is reméltem, hogy az eladóban megtalálom Elvira számára a tökéletes férfit, aki hozzásegíti a tökéletes alak eléréséhez. Egy nagy áruház parkolójában beszéltük meg, hogy megnézhetem megfelel-e a bicikli, no és persze a pasi...

Szobabiciklivel a csomagtartómban indultam haza, sajnos a férfi a nem megfelelő kategóriába tartozott. Három gyerek ugrált az autójában.

Elvira megörült a szobabiciklinek, tekerte naponta többször is, de közben nagyon éhes volt...

Holnap elviszem színházba...