Kislányom, Anna, nehezen viselte, hogy három éves korában panellakásba költöztünk a kertes családi házunkból. A játszótér közelsége volt a legfőbb csalagatóerőm, ugyanis imádott a játszótéren lenni. 

Délutánonként, - tavasztól-őszig, - mindig a játszótéren voltunk. Volt a közelben három is, úgyhogy választhattunk, ha az egyiket megunta átmehettünk a másikra. Ilyenkor tolta a kis műanyag talicskáját, benne a homokozó játékaival.

Én kissé már vénnek számítottam a fiatal anyukák között, de kislányonyom nagyon barátkozó volt, kiszemelt magának egy-egy "áldozatot", és őt követte mindenhová, azt csinálta, amit a másik gyerek, míg végül azt vettem észre már együtt játszanak. Az anyukák persze beszélgettek egymással. 

Nem vagyok egy tipikus játszótéri anyuka, mert féltésből, -  vagy nem tudom miért, - mint egy szöcske, vagy gazella, én oda ugrottam, vagy oda szaladtam ahol az én édes kislányom volt. Ha csúszdázott, ott voltam, ha hintázott, ott voltam, ha homokozott, ott voltam, míg a többi anyuka nyugodtan engedte a gyermekét egyedül mindenfelé. 

Kislányom a homokozóba telepedett le. 

Építettek a gyerekek, jól el voltak egymással, amikor egyszer csak előkerült a chips-es zacskó. Az anyuka megbontotta, a gyermeke vett belőle, és ette... Az én kislányomat is megkínálták, persze kellett neki is.  Odahívtam Annát, hogy fertőtlenítő kendővel megtöröljem homokos kezecskéit. A többi gyerek persze homokos kézzel belenyúlt a zacskóba és ették a chips-et. Utána homokoztak tovább. A következő kínálásnál Anna is odament a chips-et tartó anyukához, belenyúlt a tasakba, kivette a chips-et és beletömte a szájacskájába...

Nekem először kigúvadtak a szemeim,  majd elsápadtam, utána szerintem zöldültem, meg lilultam is, hogy az én gyeremekem a homokos kezéből olyan jóízűen falatozik, hogy csak na! Elgondoltam, hogy hány macska vagy kutya pisilt bele a homokozóba, hány patkány futkosott benne az éjjel, és az én féltve őrzött lánykám szája tele van a homokos chips-el...

De miért csak nekem jelentett ez problámát? Miért engedte ezt meg a többi anyuka? Tudom, hogy valamennyi koszt meg kell ennünk, de nekem ez nem tetszik. Többször is volt ilyen eset a játszótéren, de ezen a nyáron nem fogom engedni, hogy homokos kézzel egyen Anna, még ha engem tartanak majd a leghülyébb, leghisztisebb anyukának is a játszótéren.

alányitamara